betöltés folyamatban...

Új helyre költözött a Munkavédelmi és Foglalkoztatási Felügyelet honlapja

Március elejétől egy új weboldalon tudunk tájékozódni a munkavédelem legfrissebb híreiről és információról.

A Nemzetgazdasági Minisztérium megújult felülettel, modern megjelenéssel és új funkciókkal jelentkezik a foglalkoztatás-felügyeleti és munkavédelmi szakterületeknek szentelt honlapon.

A vállalkozásoknak lehetőségük nyílik az elektronikus ügyintézés előnyeinek teljes körű kihasználására, és gyorsan, hitelesen juthatnak szükséges információkhoz a hatékony és szabályos működéshez. Az új honlapon könnyen teljesíthetők a jogszabályokban előírt bejelentési és adatszolgáltatási kötelezettségek, és a határon átnyúló kiküldetések rögzítése is egyszerűbbé válik a posting funkció segítségével. Az oldal külön részeket szentel a gyakran ismételt kérdéseknek és információknak.

Az új funkciók között kiemelkedik a Munkavédelmi Szakemberek Adatbázisa, amely segíti a vállalkozásokat a megfelelő szakemberek kiválasztásában és megtalálásában az elérhető munkavédelmi szakemberek bemutatásával.

Az új honlap elérhető itt: https://mvff.munka.hu/

Fontos kiemelni, hogy a régi honlap tartalma már nem frissül, így az aktuális információkért és szakmai anyagokért kizárólag az új honlapot kell látogatni!

Az új honlap nemcsak számítógépen, hanem tableten és okostelefonon is könnyedén használható, így mindenki számára elérhetővé válnak a legfrissebb információk és lehetőségek a munkavédelem és foglalkoztatás-felügyelet területén.

Kapcsolódó cikkek

Minden, amit tudnia kell a takarításról munkavédelmi szempontból
A takarítást végző vállalkozásokra is számos munkavédelmi előírás vonatkozik, ezeket pedig természetesen dokumentálni is kell. Eléggé megütheti a bokáját az a cég, amely elmulasztja ezt a kötelezettséget, ezért ebben a cikkben összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat.
Az ördög a munkahelyen sem alszik – akár tízmilliós bírság is járhat munkahelyi balesetért
Bármikor megtörténhet, mégis keveset beszélünk róla. Minden vállalatnak elsődlegesnek kell tekintenie a munkavállalók biztonságát. Ha mégis megtörtént a baj, érdemes tisztában lenni a munkáltatói kötelezettségekkel. Összefoglaltuk, hogy munkahelyi baleset esetén milyen dokumentumokat kell elkészíteni, illetve hogy kinek, és mikor kell elküldeni őket.
Majdnem minden faipari vállalkozásnál találtak szabálytalanságot
A faipari tevékenységek során számos potenciális veszélyforrással kell szembenézni. Ezek közé tartozik a veszélyes munkaeszközök használata, a por-, zaj- és rezgésexpozíció, valamint a veszélyes anyagok/rákkeltők használata. Emellett a fizikailag megterhelő munkavégzés és a szabadtéri környezet kedvezőtlen hatásai is kockázatot jelentenek. Épp ezért fokozottan indokolt a hatósági ellenőrzés ezen a területen.
A biztonság építi a jövőt! - Ezek az építőipar legfontosabb munkavédelmi előírásai
Az évente megrendezett Építészek Világnapja egy remek alkalom arra, hogy felhívjuk az építőiparban dolgozók és a szakma iránt érdeklődők figyelmét az ágazatban fennálló munkabiztonsági kihívásokra. Nem lehet hangsúlyozni ennek a fontosságát, ugyanis ezen a területen következik be a legtöbb súlyos és halálos munkahelyi baleset.
Így várja felkészülten a munkavédelmi ellenőröket, hogy ne érje kellemetlen meglepetés
A munkavédelmi feladatok megvalósulását a munkáltatónak folyamatosan ellenőriznie kell. Erre jó módszer az időszakos belső ellenőrzés, vagy egy szoftver használata, ami azonnal figyelmeztet, ha bármilyen munkavédelmi teendője akadna. A szükséges intézkedések folyamatos nyomon kötése segít, hogy soha ne érje felkészületlenül egy-egy hatósági ellenőrzés, legyen szó munkavédelmi, környezetvédelmi vagy katasztrófavédelmi vizsgálatról.
Legyen képben! Ez történik egy munkavédelmi ellenőrzésen
A munkáltatók általában erősen aggódnak a munkavédelmi ellenőrzés miatt, pedig talán nem is kellene annyira. Ha pontosan tisztában vagyunk vele, hogyan zajlik egy-egy vizsgálat, kevésbé fogunk tartani tőle és felkészülten várhatjuk a hatóságokat.