betöltés folyamatban...

Ismeri a biztonsági és egészségvédelmi szimbólumokat?

A munkahelyeken elhelyezett biztonsági és egészségvédelmi jelek lehetővé teszik a munkavállalóknak és a munkaterületen tartózkodóknak, hogy időben felismerjék a veszélyforrásokat.

A munkáltatónak gondoskodnia kell arról, hogy a jelek jelentése és a munkavállalókra vonatkozó kötelezettségek, valamint azok elmulasztásának következményei ismertek legyenek a dolgozók számára, és hogy ezeket teljes időtartamuk alatt betartsák. A szabályozott jelek alkalmazhatók munkáltatói előírások és kezelési, karbantartási utasítások kidolgozásához is.

A GFM Munkavédelmi Irányítási Főosztálya egy szakmai anyagban ismerteti a szabályozási hátteret, a fontosabb tiltó, rendelkező, figyelmeztető, elsősegély és menekülési, tűzvédelmi tájékoztató jeleket, valamint példákat a tagállamok gyakorlatából.

Az ismeretekről a GINOP- 5.3.7-VEKOP-17-2017-00001 azonosító számú  „Jogszerű foglalkoztatás fejlesztése” elnevezésű kiemelt projekt keretében készült „Vizuális segédanyag és módszertani útmutató biztonsági és egészségvédelmi szimbólumok területén” témájú útmutatóban adnak tájékoztatást.

Ha szeretné megkönnyíteni vállalkozása munkahelyi biztonság- és egészségvédelem összetett szabályozásának való megfelelést, próbálja ki EHS szoftverünket díjmentesen! 

 

Kapcsolódó cikkek

Hány fokot kell biztosítani a munkavégzéshez?
Tisztázzuk a helyzetet! Korábban kötelező 20-22 fokot biztosítani az ülő, szellemi munkát végzők számára. Vajon mit hozott az energiaválság?
Összefoglaló a várandós, a kisgyermekes nők és a gyermekét egyedül nevelő munkavállalók foglalkoztatásával kapcsolatos szabályokról
A GINOP-5.3.7-VEKOP-17-2017-00001 azonosító számú „Jogszerű foglalkoztatás fejlesztése” elnevezésű kiemelt projekt keretében megjelent „A várandós, a kisgyermekes nők és a gyermekét egyedül nevelő munkavállalók foglalkoztatására vonatkozó szabályok” kiadvány.
Megfelelően odafigyelsz a munkaeszközeidre munkabiztonsági szempontból?
Könnyedén büntetés, még rosszabb esetben baleset lehet belőle!
Kérdések és válaszok a munkavédelmi törvények módosításával kapcsolatosan
2023. január hónapban 7 darab írásos megkeresés, valamint a telefonos zöld számon több kérdés érkezett a Gazdaságfejlesztési Minisztérium Munkavédelmi Irányítási Főosztályához a munkavédelemről szóló 1993. évi XCIII. törvény (továbbiakban: Mvt.) 2023. január 01. napjával bekövetkezett változásokkal kapcsolatban. Ezekre érkeztek meg a válaszok.
Veszélyes anyagok a munkahelyen? Ezekről mindenképpen tudnia kell!
A vegyi anyagok mindennapi életünkben mindenütt jelen vannak, és a legtöbb tevékenységünkben alapvető szerepet játszanak, mivel gyakorlatilag minden olyan termékben és eszközben megtalálhatók, amelyet jólétünk biztosítása, egészségünk és biztonságunk védelme, valamint az innováció révén az új kihívásoknak való megfelelés érdekében használunk.
Rendelkezik vállalkozása expozíciós nyilvántartással?
A veszélyes anyagokra vonatkozó expozíciós nyilvántartás a munkavállalók egészségének megőrzését szolgáló alapvető preventív eszköz, a kémiai kockázatbecslés és kockázatkezelés alapja.