betöltés folyamatban...

Hírek

Munkaidő-nyilvántartások, szerződések, alkalmassági dokumentumok – Minden egy helyen, egy átlátható rendszerben
A munkavállalók adatainak és dokumentumainak megfelelő tárolása és rendszerezése kulcsfontosságú, szinte minden hatósági ellenőrzés során prezentálnunk kell ezeket az iratokat. A MUBI munkavállalók adatkezelése modulja itt lép be a képbe, egyszerű és hatékony megoldást a nyújtva a munkavállalói adatok naprakészen tartására.
Veszélyben vannak a céges adataim? - Munkavédelem a kibertérben
A számítógépes biztonság napja november 30. 1988 óta hívjuk fel a figyelmet ezen a napon arra, hogy a számítógépeken potencionális biztonsági rések lehetnek és fontos, hogy meg tudjuk őket védeni a behatolásokkal szemben. Ez a 21. századi munkavégzés, a távmunkák és home office-ok korában kifejezetten nagy munkavédelmi kockázatot is jelent.
Elbontották a díszletet a munkavédelmi vizsgálat előtt a Nemzeti Színházban történt baleset helyszínén
Súlyos munkahelyi baleset történt a Nemzeti Színházban, napokig ettől volt hangos a sajtó. A munkavédelmi vizsgálatot megnehezíti, hogy elbontották az eredeti díszletet, így a baleset pontos körülményeit már nem lehet rekonstruálni.
Kiadták a 2024-es országos munkavédelmi ellenőrzési tervet, ezek a vállalkozások számíthatnak hatósági vizsgálatokra
Az is kiderült, az év melyik időszakában zajlik majd. Jövő évben két szektort érintenek különösen a hatósági vizsgálatok, a vendégmunkások foglalkoztatását is ellenőrzik.
Innováció az építőiparban - Az okosállvány szól, ha nem jól rakta össze
Magyar vállalaté az érdem, az okosőrület megjelent az építőiparban is – és biztonságosabbá teszi a munkavállalók életét.
Tényleg eltörlik a munkahelyi kötelező orvosi vizsgálatot?
Itt a válasz. A törvényjavaslat egyesek szerint segíthet a vállalkozásoknak, míg mások attól tartanak, hogy a dolgozók egészségére káros hatásai lehetnek. Te mit gondolsz?
Végre itt a rendszer, amivel pofonegyszerű az ISO szabványok kezelése
Az ISO 45001 és az ISO 9001 két különböző nemzetközi szabvány, amelyek a munkahelyi egészségvédelem és biztonság, illetve a minőségirányítás területét célozzák meg. Ma a minőségügyi világnap alkalmából bemutatjuk, pontosan mit jelentenek a szabványok és hogyan segíthet a MUBI a kezelésükben.  
Rendben szeretné tudni vállalkozása munkavédelmi papírjait? Ismerje meg a MUBI Munkabiztonsági dokumentumok modulját!
A MUBI rendszere 7 alapmodulból áll, mindegyik a munkabiztonsági követelményeknek történő megfelelést segíti elő. A rendszer könnyen használható, gyakorlatias megoldást kínál, és segít elkerülni a baleseteket, bírságokat, valamint minimalizálni a hibalehetőségeket. Ebben a cikksorozatban bemutatjuk külön-külön az egyes modulok funkcióját.
Munkavédelmi fronton is számos változást hoz az állam működését egyszerűsítő törvény
Elsősorban a vállalkozások adminisztrációs terhének csökkentése a célja annak a törvénynek, amit szerdán hagyott jóvá az Országgyűlés. Az állami működés egyszerűsítésére irányuló törvény több mint 70 különböző jogszabályt módosít, ideértve az adózási előírásokat és a munkavédelmi törvényt is.
Legyen képben! Ez történik egy munkavédelmi ellenőrzésen
A munkáltatók általában erősen aggódnak a munkavédelmi ellenőrzés miatt, pedig talán nem is kellene annyira. Ha pontosan tisztában vagyunk vele, hogyan zajlik egy-egy vizsgálat, kevésbé fogunk tartani tőle és felkészülten várhatjuk a hatóságokat.
Így várja felkészülten a munkavédelmi ellenőröket, hogy ne érje kellemetlen meglepetés
A munkavédelmi feladatok megvalósulását a munkáltatónak folyamatosan ellenőriznie kell. Erre jó módszer az időszakos belső ellenőrzés, vagy egy szoftver használata, ami azonnal figyelmeztet, ha bármilyen munkavédelmi teendője akadna. A szükséges intézkedések folyamatos nyomon kötése segít, hogy soha ne érje felkészületlenül egy-egy hatósági ellenőrzés, legyen szó munkavédelmi, környezetvédelmi vagy katasztrófavédelmi vizsgálatról.
Munkavédelem az éttermekben - az egyszerű, de életmentő szabályok
Minden évben október 16-án világszerte ünneplik az Étel Világnapját. Ez nem csak az emberek testének táplálékául szolgál, hanem egyúttal gazdasági szektor is, amely sok millió embernek ad munkát. Egy vendéglátóipari egység sok kockázattal járó munkakörnyezetnek tekinthető. A világnap alkalmából érdemes megvizsgálni a munkavédelem szerepét és fontosságát éttermi környezetben.
A bolygónak szüksége van ránk! - 5 hatékony módszer a környezettudatos munkahely megteremtéséhez
A Földnek nincs több ideje, most kell cselekednünk. Fedezd fel, hogyan alakíthatod át munkahelyedet egy zöldebb, hatékonyabb és környezetbarátabb térre. Cikkünk segít a változás megvalósításában!
A WHO szerint a második leggyakoribb halálok az ülőmunka
Az irodai munkakörnyezet, a napi 8 órás ülés és a mozgásszegény hétköznapok mind rossz hatással vannak a gerincünk egészségére. A Gerinc Világnapját minden évben október 16-án ünnepeljük, ennek alkalmából pedig hoztunk néhány jó tanácsot, amivel megóvhatjuk a test támaszának egészségét a munkahelyünkön is.
Tudta, hogy a hegesztőműhelyek veszélyes munkaterületnek minősülnek?
Ma a hegesztőket ünnepeljük! Október 14. a szakmabeliek világnapja, célja, hogy felhívja a figyelmet a hegesztő szakma fontosságára és munkavédelmi szempontjaira. Az egészség és biztonság védelme kiemelten fontos a területen, ugyanis számos fizikai és kémiai tényezővel kell számolnunk, amelyek veszélyeztethetik a munkavállalókat.
A munkavállalók majdnem felének romlik a mentális egészsége a munkahelyén
Szeptember végén a mentális egészséggel kapcsolatos munkavédelmi konferenciát tartottak Toledoban, ahol több uniós tagország mellett Magyarország is képviselte magát. AZ Országos Munkabiztonsági és Munkaügyi Felügyelőség, az OMMF nemrég közzétett egy tájékoztatót az eseményről, mely aggasztó adatokat mutat.
Tudta, hogy bizonyos munkaköröknél kötelező a védőoltás?
Újabb magyar Nobel-díj! A MUBI csapata ezúton gratulál Karikó Katalinnak, aki csapatával évtizedeken át dolgozott az mRNS technológián, amit végül a koronavírus elleni védőoltásnál alkalmaztak. Tudta, hogy a védőoltások munkaegészségügyi szempontból is fontosak és vannak munkakörök, ahol kötelezően alkalmaznunk kell őket?
A biztonság építi a jövőt! - Ezek az építőipar legfontosabb munkavédelmi előírásai
Az évente megrendezett Építészek Világnapja egy remek alkalom arra, hogy felhívjuk az építőiparban dolgozók és a szakma iránt érdeklődők figyelmét az ágazatban fennálló munkabiztonsági kihívásokra. Nem lehet hangsúlyozni ennek a fontosságát, ugyanis ezen a területen következik be a legtöbb súlyos és halálos munkahelyi baleset.
Így építi le a vállalatokat a munkahelyi stressz
A munkahelyeken fellépő pszichoszociális kockázatok súlyos hatással vannak az egyénre és a vállalatokra egyaránt. Ebben a cikkben feltárjuk, hogyan rombolja le a vállalatok teljesítményét és gazdasági stabilitását egyaránt, ha nem veszi elég komolyan a munkavállalói mentális egészségét és jólétét.
Még mindig tombol a feketemunka az építőiparban
Több mint fél milliárd forintnyi munkaügyi bírságot szabott ki a Foglalkoztatás-felügyeleti és Munkavédelmi Főosztály az év első felében végzett ellenőrzés során. A legfrissebb jelentés szerint feketefoglalkoztatás miatt büntették meg a legtöbb munkáltatót, főként az építőipari szektorban.  
Majdnem minden faipari vállalkozásnál találtak szabálytalanságot
A faipari tevékenységek során számos potenciális veszélyforrással kell szembenézni. Ezek közé tartozik a veszélyes munkaeszközök használata, a por-, zaj- és rezgésexpozíció, valamint a veszélyes anyagok/rákkeltők használata. Emellett a fizikailag megterhelő munkavégzés és a szabadtéri környezet kedvezőtlen hatásai is kockázatot jelentenek. Épp ezért fokozottan indokolt a hatósági ellenőrzés ezen a területen.
Az ördög a munkahelyen sem alszik – akár tízmilliós bírság is járhat munkahelyi balesetért
Bármikor megtörténhet, mégis keveset beszélünk róla. Minden vállalatnak elsődlegesnek kell tekintenie a munkavállalók biztonságát. Ha mégis megtörtént a baj, érdemes tisztában lenni a munkáltatói kötelezettségekkel. Összefoglaltuk, hogy munkahelyi baleset esetén milyen dokumentumokat kell elkészíteni, illetve hogy kinek, és mikor kell elküldeni őket.
Minden, amit tudnia kell a takarításról munkavédelmi szempontból
A takarítást végző vállalkozásokra is számos munkavédelmi előírás vonatkozik, ezeket pedig természetesen dokumentálni is kell. Eléggé megütheti a bokáját az a cég, amely elmulasztja ezt a kötelezettséget, ezért ebben a cikkben összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat.
  • 1
  • 2