betöltés folyamatban...

Hírek

Mentális egészség a munkahelyen - Támogatás és gyakorlatok a dolgozók jóllétéért
Az elmúlt években a munkahelyi környezet jelentős változásokon ment keresztül, különösen a járványhelyzet miatt. A dolgozókra nehezedő stressz és nyomás fokozódott, kiemelve a mentális egészség fontosságát mind a munkavállalók, mind a munkáltatók számára. Ahhoz, hogy egy vállalkozás sikeres legyen és produktív maradjon, elengedhetetlen, hogy megfelelő támogatást és gyakorlatokat biztosítson a dolgozók mentális egészségének megőrzéséhez és támogatásához.
Súlyos munkabalesetet szenvedett egy 15 éves fiú egy kecskeméti vállalkozásnál
Szörnyű munkabaleset történt egy Kecskemét környékén lévő cégnél: egy 15 éves fiú mindkét kezét összepréselte egy munkagép. A Kecskeméti Járási Ügyészség vádat emelt azok ellen, akik felelősek a gyermek munkavállaló sérüléséért.
Magas a nikkellel mérgezett munkavállalók száma
Az előző év foglalkozási egészségvédelmi helyzetének áttekintése fontos pillanat a munkavédelmi intézkedések és a munkahelyi egészségvédelem értékelése szempontjából. A munkavédelmi hatósághoz bejelentett foglalkozási megbetegedések és a fokozott expozíciós esetek száma árnyalt képet fest az elmúlt év munkahelyi körülményeiről és az egészségvédelmi intézkedések hatékonyságáról.
Egyre többen nyújtanak be panaszt munkáltatójukról a hatóságoknak
Érdekes megfigyelni, hogy míg a közérdekű bejelentések főként a munkavégzés körülményeivel és általános higiéniával kapcsolatosak, addig a panaszok leginkább a balesetek és foglalkozási betegségek témakörében merültek fel.
Ebben az iparágban találták a legtöbb súlyos munkavédelmi kihágást tavaly
A Munkavédelmi Hatóság 2023-as vizsgálatainak eredménye alapján az építőiparban volt a legtöbb súlyos jogsértés, de a feldolgozóipar, a gépipar és a mezőgazdaság területe is bővelkedik hasonló kihágásokban. 
Idén éves ellenőrzési terve szerint a kémiai biztonságra is fókuszál a munkavédelemi hatóság – Hoztunk egy hatékony segítséget a követelmények betartásához!
Rengeteg megspórolt idő, kevesebb hibalehetőség a munkavédelmi vezetők számára, és a legfontosabb: biztonságosabb munkahely a munkavállalóknak. A Safeinfo Solutions Kft. szolgáltatása rendkívül megkönnyíti a vegyi anyagok adatainak a kezelését minden vállalkozás számára. Most a cég ügyvezetője, Bárczi István adott nekünk mélyebb betekintést a technológia részleteibe.
Erre készülhetnek a vállalkozások a veszélyes anyagokra vonatkozó munkavédelmi ellenőrzésen
Már javában zajlik a kémiai biztonságra vonatkozó munkavédelmi ellenőrzés és egészen május 31.-ig várhatóak a hatóság munkatársai. Az OMMF kiadta az országos célvizsgálat ellenőrzési szempontjait, ezt foglaltuk össze új cikkünkben.
Ez a leggyakrabban elkövetett munkaegészségügyi szabálysértés
Átnéztük a Munkavédelmi Hatóság 2023-as jelentését és a vizsgálatok eredményeinek alapján bőven akad még tennivaló a vállalkozásoknál munkaegészségügyi területen.
Az építőiparban vannak a legnagyobb gondok munkabiztonsági területen
Legalábbis ezt mutatják a 2023-as hatósági ellenőrzések adatai. A másik kiemelt figyelmet igénylő terület a villamos berendezések biztonsági hiányosságai a munkahelyeken, ezzel is nagy százalékban találkoztak a munkavédelmi szakemberek tavaly.
Hiányos kockázatértékelés, elmaradt munkavédelmi oktatás - Kiemelt jogsértések 2023-ban
Átnéztük az elmúlt év hatósági ellenőrzésének eredményeit, a jelentés külön részt szentel a kiemelt intézkedéseknek. Ezek olyan eseteket jelölnek, amikor a munkáltató jelentősen veszélyezteti alkalmazottainak biztonságát és egészségét.
A boldog munkavállaló ma már versenyelőny
Ma ünnepeljük a Boldogság Világnapját, mely alkalom arra is, hogy elgondolkozzunk rajta, milyen fontos szerepet játszik a boldogság egy munkahelyi környezetben is. Napjainkban a vállalatok versenyképessége nem csupán a termékek vagy szolgáltatások minőségén, hanem a munkavállalók boldogságán és elégedettségén is múlik.
Ezek voltak a leggyakoribb munkavédelmi szabálytalanságok tavaly
A Munkavédelmi Hatóság kiadta a 2023-as év ellenőrzéseire vonatkozó összefoglalóját. A tavalyi év tapasztalatai alapján, megvizsgálva a leggyakoribb szabálytalanságokat érdekes betekintést nyerhetünk abba, hogy munkavédelmi intézkedések mely területein van szükség nagyobb figyelemre és fejlesztésre.
Új helyre költözött a Munkavédelmi és Foglalkoztatási Felügyelet honlapja
Március elejétől egy új weboldalon tudunk tájékozódni a munkavédelem legfrissebb híreiről és információról.
A hihetetlen női erő a munkaerőpiacon
Nőnap alkalmából köszönetet mondunk azoknak a nőknek, akik a munkaerőpiacon nem csak részt vesznek, hanem forradalmasítják is azt. Az elkötelezettség, kreativitás és kitartás, amit hoznak a munkahelyekre, gazdagítják a vállalatokat és egyben az egész társadalmat is.
A vizsgált munkáltatók háromnegyedénél talált szabálytalanságot a Munkavédelmi Hatóság tavaly
A munkavédelmi hatóság tavaly sem pihent – 2023-ban is szigorú ellenőrzéseket hajtott végre azért, hogy biztosítsa a munkavállalók egészségét és biztonságát. Nézzük a tavalyi év számait.
Már nem tudták megmenteni a targonca alá szorult férfit
Egy targonca nem megfelelő szállítása okozott halálos munkabalesetet - olvasható a Munkavédelmi Felügyelet esettanulmányai között.
Jelentősen megnövekednek a munkavédelmi bírságok
Egy új kormányrendelet határozza meg a néhol duplájára emelkedő összegeket.
Mit gondol a Magyar Munkavédelmi Akadémia a kötelező orvosi vizsgálat megszűnéséről?  
Gedeon András alapító tag osztotta meg gondolatait a témában. A szakember szerint a munkáltatókra, az alkalmazottakra, sőt az egészségügyi ellátórendszerre is komoly hatással lesz, ha eltörlik az alkalmassági vizsgálatot.
Szétrobbant gumiabroncs okozott halálos munkabalesetet
Újabb szomorú esetről tett közzé esettanulmányt a Nemzetgazdasági Minisztérium Munkavédelmi Irányítási Főosztálya.
Ezeket kérdezik a leggyakrabban a Munkavédelmi Hatóságtól 1. rész – válaszokkal
Az OMMF közzétett egy gyűjtést, ami a Munkavédelmi Hatóság felé leggyakrabban feltett kérdéseket és az arra vonatkozó válaszokat tartalmazza. Nagyon hasznos, tanulságos és a jelek szerint sok embert foglalkoztató munkavédelmi kérdések jönnek a hatóság által megadott válaszokkal. Cikksorozatunkban jogi szakszövegektől mentesen, közérthetően mutatjuk be az OMMF gyűjtését. Az első rész személyi feltételekre vonatkozó témákból válogattunk.
Lezuhant tetőcsere közben a férfi, súlyos munkabalesetet szenvedett
A baleset elkerülhető lett volna a megfelelő egyéni védőeszközök használatával.
Hogyan segíthet a MUBI környezetvédelmi modulja a fenntarthatósági szabályozások terén?
Napjainkban a vállalkozásoknak nemcsak a profitra, hanem a környezettudatosságra is fókuszálniuk kell. A MUBI Környezetvédelmi Modul egy olyan eszköz, amely segíti a vállalkozásokat a környezetvédelmi szabályozások hatékony kezelésében és betartásában.
Garantált biztonság és hatékonyság – Projektvezetés és intézkedések nyomon követése a MUBI segítségével
Mit szólna hozzá, ha búcsút inthetne a papírhalmoknak, ha lenne egy pontos és hatékony munkavédelmi segéde, aki minden fontos információt észben tart, emlékezteti, ha bármilyen teendője akad, A MUBI munkavédelmi rendszer - Intézkedések nyomon követése modulja jelentkezik a feladatra!