betöltés folyamatban...

Rendben szeretné tudni vállalkozása munkavédelmi papírjait? Ismerje meg a MUBI Munkabiztonsági dokumentumok modulját!

A MUBI rendszere 7 alapmodulból áll, mindegyik a munkabiztonsági követelményeknek történő megfelelést segíti elő. A rendszer könnyen használható, gyakorlatias megoldást kínál, és segít elkerülni a baleseteket, bírságokat, valamint minimalizálni a hibalehetőségeket. Ebben a cikksorozatban bemutatjuk külön-külön az egyes modulok funkcióját.

Célunk, hogy jobban megismerje a rendszerünket és betekintést nyerjen abba, hogy miért egyszerűsíti meg a vállalkozásával kapcsolatos teendőket a MUBI. Nem csak a dokumentumok meglétének ellenőrzésében és a rendszerezésében segít, de figyelmezteti a határidőkre és a teendőkre is!

Elfelejtheti a kaotikus és időrabló papírmunkát, az átláthatatlan Excel táblázatokat – a rendszer mindent kézben tart, hogy vállalkozása mindig megfeleljen a munkahelyi biztonság és egészségvédelem legfrissebb szabályozásainak. A munkabiztonsági dokumentumok modul az alábbi iratokat tárolja és ellenőrzni:

  • A kockázatértékeléseket és szabályzatokat, melyek a vállalkozás egészségvédelmi és biztonsági intézkedéseinek alapjául szolgálnak alapjául a jogszabályi előírások szerint.

  • A hatósági engedélyeket, melyek az adott gazdasági tevékenységek megkezdésének alapfeltételei

  • A mérési jegyzőkönyveket, melyek a műszaki felülvizsgálatokat és munkahigiéniás méréseket tartalmazzák

  • Az oktatási tematikákat, melyek alapját a munkavédelmi-, tűzvédelmi- és környezetvédelmi szempontból fontos szabályok és utasítások képezik

Fontos hozzátennünk, hogy ezen dokumentumok megléte jogszabályi kötelezettsége – nyilván tevékenységi körtől függ, melyikre van szükségünk. Szabályozások, feljegyzések, utasítások, engedélyek és szerződések - mindez egy helyen kezelhető a modulban. Akár Ön, egy munkavállalója vagy a dokumentumot készítő szakember tölti fel a szükséges anyagokat, a MUBI felhő alapú rendszer lévén mindig rendelkezésre áll, bármikor, bárhonnan.

Beépített automatizációkkal gondoskodik arról, hogy mindig a megfelelő időben kapja meg a szükséges értesítéseket és teendőket egy-egy dokumentummal kapcsolatban. Tudjuk, hogy minden vállalkozás egyedi, épp ezért fejlesztő csapatunk segítségével bármilyen vállalkozására szabott kérést integrálhatunk a MUBI rendszerébe.

Következő cikkünkben a Munkavállalók adatkezelése modult vesszük górcső alá. Ez a modul jelez, ha az egyik munkavállalónknak például lejárt az orvosi alkalmassági igazolása, de számos más funkció is hozzá tartozik. Ha pedig most díjmentesen kipróbálná a rendszer nyújtotta előnyöket, ide kattintva megteheti!

Kapcsolódó cikkek

Minden, amit tudnia kell a takarításról munkavédelmi szempontból
A takarítást végző vállalkozásokra is számos munkavédelmi előírás vonatkozik, ezeket pedig természetesen dokumentálni is kell. Eléggé megütheti a bokáját az a cég, amely elmulasztja ezt a kötelezettséget, ezért ebben a cikkben összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat.
Az ördög a munkahelyen sem alszik – akár tízmilliós bírság is járhat munkahelyi balesetért
Bármikor megtörténhet, mégis keveset beszélünk róla. Minden vállalatnak elsődlegesnek kell tekintenie a munkavállalók biztonságát. Ha mégis megtörtént a baj, érdemes tisztában lenni a munkáltatói kötelezettségekkel. Összefoglaltuk, hogy munkahelyi baleset esetén milyen dokumentumokat kell elkészíteni, illetve hogy kinek, és mikor kell elküldeni őket.
Majdnem minden faipari vállalkozásnál találtak szabálytalanságot
A faipari tevékenységek során számos potenciális veszélyforrással kell szembenézni. Ezek közé tartozik a veszélyes munkaeszközök használata, a por-, zaj- és rezgésexpozíció, valamint a veszélyes anyagok/rákkeltők használata. Emellett a fizikailag megterhelő munkavégzés és a szabadtéri környezet kedvezőtlen hatásai is kockázatot jelentenek. Épp ezért fokozottan indokolt a hatósági ellenőrzés ezen a területen.
A biztonság építi a jövőt! - Ezek az építőipar legfontosabb munkavédelmi előírásai
Az évente megrendezett Építészek Világnapja egy remek alkalom arra, hogy felhívjuk az építőiparban dolgozók és a szakma iránt érdeklődők figyelmét az ágazatban fennálló munkabiztonsági kihívásokra. Nem lehet hangsúlyozni ennek a fontosságát, ugyanis ezen a területen következik be a legtöbb súlyos és halálos munkahelyi baleset.
Így várja felkészülten a munkavédelmi ellenőröket, hogy ne érje kellemetlen meglepetés
A munkavédelmi feladatok megvalósulását a munkáltatónak folyamatosan ellenőriznie kell. Erre jó módszer az időszakos belső ellenőrzés, vagy egy szoftver használata, ami azonnal figyelmeztet, ha bármilyen munkavédelmi teendője akadna. A szükséges intézkedések folyamatos nyomon kötése segít, hogy soha ne érje felkészületlenül egy-egy hatósági ellenőrzés, legyen szó munkavédelmi, környezetvédelmi vagy katasztrófavédelmi vizsgálatról.
Legyen képben! Ez történik egy munkavédelmi ellenőrzésen
A munkáltatók általában erősen aggódnak a munkavédelmi ellenőrzés miatt, pedig talán nem is kellene annyira. Ha pontosan tisztában vagyunk vele, hogyan zajlik egy-egy vizsgálat, kevésbé fogunk tartani tőle és felkészülten várhatjuk a hatóságokat.