betöltés folyamatban...
Gépek és eszközök biztonsága

A munkavégzés során, vagy azzal összefüggésben használt minden gép, készülék, szerszám vagy berendezés – a védőeszközöket kivéve – munkaeszköznek minősül.

Munkabiztonsági szempontból a munkaeszköz veszélyesnek vagy veszélytelennek minősül, melyet egy megfelelően kialakított rendszer szabályoz. A szabályrendszer célja, hogy leírja a használatra és üzemeltetésre vonatkozó eljárások összeségét mely a hosszú távú biztonságos műszaki állapot megőrzését szolgálja.

Tartsa naprakészen a feladatokat, időszakos felülvizsgálatokat a munkát végzők épségének és egészségének megóvása érdekében. Küszöbölje ki a munkagépekkel kapcsolatos veszélyforrásokat!

A modullal többek között rendszerezheti:

  • a gépek adatbázisát, ami egy teljes körű nyilvántartás a vállalkozásában használt veszélyes és nem veszélyes gépekről
  • a gépek és berendezések alapdokumentációinak kezelését, ahol rendszerezheti a megfelelőségi nyilatkozatokat, használati, - kezelési és karbantartási utasításokat munkavédelmi szempontú vizsgálatokat
  • a felülvizsgálati mátrixot melynek része az időszakos biztonsági és ellenőrző felülvizsgálatok, szabványossági felülvizsgálatok, karbantartási felülvizsgálati tervek
  • intézkedések nyomon követése meghibásodásuk észlelése, vagy egy esetleges baleset bekövetkezése során 

Nem kell többé aggódnia egy hiányzó, vagy lejárt felülvizsgálati dokumentum miatt sem!