betöltés folyamatban...

Innováció az építőiparban - Az okosállvány szól, ha nem jól rakta össze

Magyar vállalaté az érdem, az okosőrület megjelent az építőiparban is – és biztonságosabbá teszi a munkavállalók életét.

A Caadex Kft. egy innovatív állványrendszert fejlesztett ki, ami segít az összeállításból eredő hibák felismerésében és figyelmeztet, ha karbantartásra vagy felülvizsgálatra van szüksége - írja a HR portal.

A Baranya megyei Mindszentgodisán működő magyar vállalat bádogos és acélipari termékek gyártásával foglalkozik, ez a fejlesztésük közel 640 millió forintos program keretében valósult meg.

Közleményük szerint az új állványrendszerük stabilabb, biztonságosabb és megbízhatóbb, mint a jelenleg piacon elérhető hasonló termékek. Az új fémszerkezet nemcsak erősebb statikailag, mint a konkurens termékek, hanem elektronikus érzékelőkkel is felszerelték.

Ezek segítségével az állvány rendszere képes észlelni, ha az összeállítás során hiba történt, vagy ha karbantartásra van szükség. Ezáltal növeli a felhasználó biztonságát és csökkenti a lehetséges veszélyeket.

A társaság bízik abban, hogy az új állványrendszerük sikeres lesz a piacon, különösen mivel nem ismernek más olyan fejlesztést, amely hasonlóan kihasználná az Ipar 4.0 lehetőségeit az állványgyártásban és -felhasználásban. A cég számos külföldi piacra értékesíti termékeit, például Svájcba, Németországba, Ausztriába, Szlovákiába és Csehországba.

A MUBI szintén hisz az innovációban, a folyamatosan fejlődésben és a biztonságban. Ezért fejlesztettük ki munkavédelmi rendszerünket, amit most Ön is kipróbálhat teljesen ingyen ide kattintva. 

Kapcsolódó cikkek

Ezeket mindenképp ellenőrizzük mielőtt hidegben használjuk a targoncát
Újra itt a tél, a hideg, olykor fagyos idő pedig a munkaeszközeink részéről is nagyobb odafigyelést igényel. A targoncák ilyen időjárásban is működnek, de a hűvösnek lehet néhány hatása a teljesítményükre. Ezzel a néhány tanáccsal elkerülhetőek a kellemetlenségek és gördülékenyen mehet a targoncás munka a legnagyobb mínuszok idején is.
A munkavédelmi sisak - Az életmentő védelmező a munkahelyeken
A fejfedők világnapján mi másról is szólhatna a MUBI legújabb cikke, mint a munkavédelmi sisakokról!
Lezuhant tetőcsere közben a férfi, súlyos munkabalesetet szenvedett
A baleset elkerülhető lett volna a megfelelő egyéni védőeszközök használatával.
Szétrobbant gumiabroncs okozott halálos munkabalesetet
Újabb szomorú esetről tett közzé esettanulmányt a Nemzetgazdasági Minisztérium Munkavédelmi Irányítási Főosztálya.
Már nem tudták megmenteni a targonca alá szorult férfit
Egy targonca nem megfelelő szállítása okozott halálos munkabalesetet - olvasható a Munkavédelmi Felügyelet esettanulmányai között.