A hotel- és vendéglátóiparban, mint például szállodákban, éttermekben, kávézókban és pubokban végzett munkák és az ezekből eredő egészségügyi és biztonsági kockázatok igen változatosak.
Az ágazatra jellemző munkakörülmények, munkafolyamatok és változatos munkakörök, valamint a speciális munkaidő-beosztás miatt a munkavállalók különféle munkahelyi veszélyekkel és kockázatokkal szembesülhetnek (például fizikai megterhelés, hideg vagy meleg munkakörnyezet, zaj, veszélyes anyagok, pszichoszociális kockázatok, elcsúszás veszélye, áramütés veszélye stb.), különösen akkor, ha időszakosan nagyobb munkaterhelésnek vannak kitéve. Ezeket a kockázatokat megfelelő megelőző intézkedésekkel lehet kiküszöbölni vagy csökkenteni.
A GINOP- 5.3.7-VEKOP-17-2017-00001 azonosító számú „Jogszerű foglalkoztatás fejlesztése” elnevezésű kiemelt projekt keretében készült „Alapvető munkavédelmi tudnivalók a HORECA-szektorban” témájú útmutatóban részletes tájékoztatást a Munkavédelmi Irányítási Főosztály.
Munkavédelmi szoftverünk a HORECA szektorban tevékenykedő vállalatok számára is segítséget jelenthet a munkahelyi biztonság- és egészségvédelem összetett szabályozásának való megfelelésben.
Forrás: www.omff.gov.hu