betöltés folyamatban...

Mechanikai, villamos veszélyek a feldolgozóipari eljárások során!

A MUBI segítségével vállalkozása könnyedén megfelelhet a munkahelyi biztonság- és egészségvédelem összetett szabályozásának

Az áruk gyártási folyamatában a feldolgozóipar specifikus gépeket, erőgépeket, berendezéseket és egyéb munkaeszközöket alkalmaz, amelyek meghatározott szerkezeti felépítéssel rendelkeznek, és hozzájárulnak az alapanyagok megmunkálásához és átalakításához. Ezeknek a gépeknek és eszközöknek a működtetése, használata és véletlen érintése különböző mechanikai veszélyeket, például behúzást, zúzódást, vágási sérülést, valamint villamos veszélyeket, például áramütést és égési sérülést hordoznak magukban. Emellett az egyes eljárások során a munkavállalók kitéve lehetnek veszélyes anyagoknak, valamint egészségkárosító hatásoknak, például hőnek, zajnak, rezgésnek és por okozta hatásoknak.

A biztonságos munkavégzés érdekében fontos, hogy megfelelően kialakított és alkalmazott védőberendezéseket használjanak, valamint megfelelő megelőző védelmi intézkedéseket hozzanak a kockázatok kezelése érdekében. Ezek az intézkedések jelentős mértékben hozzájárulnak a munkavállalók biztonságához. 

Az ismeretekről a GINOP- 5.3.7-VEKOP-17-2017-00001 azonosító számú  „Jogszerű foglalkoztatás fejlesztése” elnevezésű kiemelt projekt keretében készült „Egyes feldolgozóipari eljárások munkavédelmi követelményeiről”témájú útmutatóban ad tájékoztatást a Gazdaságfejlesztési Minisztérium Munkavédelmi Irányítási Főosztálya. A tudásanyag elsajátítása ellenőrző kérdések alapján tesztelhető (megoldókulcs). 
A szakmai anyag alkalmas a munkavédelmi alapismeretek online eszköztárának kialakítására a munkáltatói belső ellenőrzések fejlesztése érdekében.  

Ha vállalkozása számára egy modern, naprakész EHS szoftvert keres, próbálja ki a MUBI rendszerét 30 napig díjmentesen! 

Forrás: A cikk forrása: http://www.ommf.gov.hu/index.php?akt_menu=172&hir_reszlet=969

Kapcsolódó cikkek

Hány fokot kell biztosítani a munkavégzéshez?
Tisztázzuk a helyzetet! Korábban kötelező 20-22 fokot biztosítani az ülő, szellemi munkát végzők számára. Vajon mit hozott az energiaválság?
Összefoglaló a várandós, a kisgyermekes nők és a gyermekét egyedül nevelő munkavállalók foglalkoztatásával kapcsolatos szabályokról
A GINOP-5.3.7-VEKOP-17-2017-00001 azonosító számú „Jogszerű foglalkoztatás fejlesztése” elnevezésű kiemelt projekt keretében megjelent „A várandós, a kisgyermekes nők és a gyermekét egyedül nevelő munkavállalók foglalkoztatására vonatkozó szabályok” kiadvány.
Megfelelően odafigyelsz a munkaeszközeidre munkabiztonsági szempontból?
Könnyedén büntetés, még rosszabb esetben baleset lehet belőle!
Kérdések és válaszok a munkavédelmi törvények módosításával kapcsolatosan
2023. január hónapban 7 darab írásos megkeresés, valamint a telefonos zöld számon több kérdés érkezett a Gazdaságfejlesztési Minisztérium Munkavédelmi Irányítási Főosztályához a munkavédelemről szóló 1993. évi XCIII. törvény (továbbiakban: Mvt.) 2023. január 01. napjával bekövetkezett változásokkal kapcsolatban. Ezekre érkeztek meg a válaszok.
Veszélyes anyagok a munkahelyen? Ezekről mindenképpen tudnia kell!
A vegyi anyagok mindennapi életünkben mindenütt jelen vannak, és a legtöbb tevékenységünkben alapvető szerepet játszanak, mivel gyakorlatilag minden olyan termékben és eszközben megtalálhatók, amelyet jólétünk biztosítása, egészségünk és biztonságunk védelme, valamint az innováció révén az új kihívásoknak való megfelelés érdekében használunk.
Rendelkezik vállalkozása expozíciós nyilvántartással?
A veszélyes anyagokra vonatkozó expozíciós nyilvántartás a munkavállalók egészségének megőrzését szolgáló alapvető preventív eszköz, a kémiai kockázatbecslés és kockázatkezelés alapja.