betöltés folyamatban...

Minden, amit tudnia kell a takarításról munkavédelmi szempontból

A takarítást végző vállalkozásokra is számos munkavédelmi előírás vonatkozik, ezeket pedig természetesen dokumentálni is kell. Eléggé megütheti a bokáját az a cég, amely elmulasztja ezt a kötelezettséget, ezért ebben a cikkben összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat.

Mint minden munkánál, itt is az ember biztonsága és védelme az elsődleges. Sokan megfeledkeznek róla, hogy a takarítók az egyik legtöbb veszéllyel járó foglalkozást űzik: kémiai anyagokkal dolgoznak, akár extra magasságban és a víz miatt csúszásveszély és áramütés lehetősége is fennáll. Nézzük részletesebben:

1. Kémiai anyagok

A takarítók számos tisztítószerrel érintkeznek, ezek használata pedig nagy körültekintést igényel. Kezdjük az elején: már a tárolás sem mindegy. Minden tisztításhoz, fertőtlenítéshez használt eszközt külön, zárt tároló helyiségben kell tartanunk. A különböző szereket csak gyári csomagolásban helyezhetjük el itt, az átcímkézés és a flakonokba öntözgetés tilos.

Fontos, hogy a legtöbb ilyen kémiai anyag gyúlékony, ezért semmiképp ne tegyük olyan helyre, ahol a közelben bármilyen hősugárzás előfordulhat.

Lúg, sav és egyéb maró anyag használatakor a védőkesztyű kötelező. Ügyeljünk rá, hogy a tisztítószerek ne kerüljenek szembe vagy légutakba. Azzal védjük leginkább a munkavállalót, ha a vegyszerek helyett természetes anyagokból készült tisztítószereket szerzünk be – tele a piac ilyenekkel.

2. Fizikai veszélyek:

A takarítás során előfordulhat, hogy szabad kézzel nem éri el a munkavállaló a tisztítandó területet. Ilyenkor létrára van szükség, ami már magasban történő munkavégzés és megvannak a maga veszélyei.

Fontos megfelelő cipőt biztosítanunk, papucsban vagy magassarkúban létrára mászni mondanunk sem kell, hogy nem egy életbiztosítás. A létrának nem lehet törött vagy hiányzó foka és biztosítólánccal kell rendelkeznie. Magyarul jó minőségű, stabil szerkezetre van szükség. Sokan az ablak peremére állva tisztítják a nyílászárókat, pedig a szabályozás szerint csak létráról lehetséges.

Ügyeljünk arra is, hogy nedves padlóra ne állítsuk fel a létrát. A vizes felület egyébként is csúszásveszélyes, hát még ha egy létrára állunk…

3. Elektromosság:

És akkor térjünk vissza a vízre. Takarítás során az egyik fő „hozzávaló” és nem csak a csúszós padló miatt veszélyes, hanem az elektromosság miatt is. Vizes kézzel nem szabad nyúlni a villanykapcsolóhoz, elektromos készülékhez. Igaz ez a porszívóra is, aminek a tisztítását is csak kikapcsolt, áramtalanított állapotban végezhetjük el. Szellőzőkkel ellátott ablakok tisztítását csak akkor szabad megkezdeni, ha a ventilátor dugóját a csatlakozó aljzatból kihúztuk.

A lényeg: mindent, ami elektromos áramtalanítani kell, mielőtt nekilátunk a tisztításnak.

És milyen munkavédelmi dokumentációkra van szükség?

  • munkavédelmi kockázatértékelés – felülvizsgálat 3 évente
  • kémiai kockázatbecslés, kémiai kockázatértékelés
  • biztonsági adatlap minden tiszítószerről
  • munkavédelmi oktatás és az ezt igazoló dokumentációk:
  • érintésvédelmi jegyzőkönyv

Ahogy a cikkből is kiderül, tömérdek dokumentumra van szükség munkavédelmi szempontból takarítási tevékenység esetén is. Vannak bizonyos takarítógépek, amelyekhez külön engedélyt kell szereznie a munkavállalónak.

Ha szeretné mindezt egy helyen, hatékonyan és könnyen kezelni, a MUBI a megoldás erre. Kérjen ajánlatot itt, vagy ismerkedjen a rendszerrel az ingyenes próbaverzióban!

Kapcsolódó cikkek

Az ördög a munkahelyen sem alszik – akár tízmilliós bírság is járhat munkahelyi balesetért
Bármikor megtörténhet, mégis keveset beszélünk róla. Minden vállalatnak elsődlegesnek kell tekintenie a munkavállalók biztonságát. Ha mégis megtörtént a baj, érdemes tisztában lenni a munkáltatói kötelezettségekkel. Összefoglaltuk, hogy munkahelyi baleset esetén milyen dokumentumokat kell elkészíteni, illetve hogy kinek, és mikor kell elküldeni őket.
Majdnem minden faipari vállalkozásnál találtak szabálytalanságot
A faipari tevékenységek során számos potenciális veszélyforrással kell szembenézni. Ezek közé tartozik a veszélyes munkaeszközök használata, a por-, zaj- és rezgésexpozíció, valamint a veszélyes anyagok/rákkeltők használata. Emellett a fizikailag megterhelő munkavégzés és a szabadtéri környezet kedvezőtlen hatásai is kockázatot jelentenek. Épp ezért fokozottan indokolt a hatósági ellenőrzés ezen a területen.
A biztonság építi a jövőt! - Ezek az építőipar legfontosabb munkavédelmi előírásai
Az évente megrendezett Építészek Világnapja egy remek alkalom arra, hogy felhívjuk az építőiparban dolgozók és a szakma iránt érdeklődők figyelmét az ágazatban fennálló munkabiztonsági kihívásokra. Nem lehet hangsúlyozni ennek a fontosságát, ugyanis ezen a területen következik be a legtöbb súlyos és halálos munkahelyi baleset.
Így várja felkészülten a munkavédelmi ellenőröket, hogy ne érje kellemetlen meglepetés
A munkavédelmi feladatok megvalósulását a munkáltatónak folyamatosan ellenőriznie kell. Erre jó módszer az időszakos belső ellenőrzés, vagy egy szoftver használata, ami azonnal figyelmeztet, ha bármilyen munkavédelmi teendője akadna. A szükséges intézkedések folyamatos nyomon kötése segít, hogy soha ne érje felkészületlenül egy-egy hatósági ellenőrzés, legyen szó munkavédelmi, környezetvédelmi vagy katasztrófavédelmi vizsgálatról.
Legyen képben! Ez történik egy munkavédelmi ellenőrzésen
A munkáltatók általában erősen aggódnak a munkavédelmi ellenőrzés miatt, pedig talán nem is kellene annyira. Ha pontosan tisztában vagyunk vele, hogyan zajlik egy-egy vizsgálat, kevésbé fogunk tartani tőle és felkészülten várhatjuk a hatóságokat.
Munkavédelmi fronton is számos változást hoz az állam működését egyszerűsítő törvény
Elsősorban a vállalkozások adminisztrációs terhének csökkentése a célja annak a törvénynek, amit szerdán hagyott jóvá az Országgyűlés. Az állami működés egyszerűsítésére irányuló törvény több mint 70 különböző jogszabályt módosít, ideértve az adózási előírásokat és a munkavédelmi törvényt is.