betöltés folyamatban...

Munkaidő-nyilvántartások, szerződések, alkalmassági dokumentumok – Minden egy helyen, egy átlátható rendszerben

A munkavállalók adatainak és dokumentumainak megfelelő tárolása és rendszerezése kulcsfontosságú, szinte minden hatósági ellenőrzés során prezentálnunk kell ezeket az iratokat. A MUBI munkavállalók adatkezelése modulja itt lép be a képbe, egyszerű és hatékony megoldást a nyújtva a munkavállalói adatok naprakészen tartására.

Az MUBI 7 alapmodullal rendelkezik, melyekkel teljesen lefedi bármely vállalkozás munkabiztonsági követelményeit. Ezzel időt és pénzt is spórolhat cégének, mivel a rendszer követi az aktuális munkával kapcsolatos jogszabályokat és maximálisan megfelel nekik.

Korábbi cikkünkben bemutattuk a Munkabiztonsági dokumentumok modult, most pedig a Munkavállalók adatkezelését helyezzük nagyító alá. A rendszer ezen részében a munkavállalók munkaügyi, foglalkozás-egészségügyi, és munkabiztonsági jegyzékeinek könnyed és átlátható kezelése történik.

Legyen szó orvosi alkalmassági igazolásról vagy képesítés lejáratáról, a MUBI automatikus értesítéseivel gondoskodik arról, hogy semmi ne maradjon figyelmen kívül, elkerülve ezzel a szabálytalan foglalkoztatás potenciális kockázatát és a további - akár anyagi vonzatú - kellemetlenségeket.

Az adatkezelés modulja a GDPR előírásait szem előtt tartva lett kialakítva, így vállalkozása törvényes módon működhet. Az adatok rendszerezése terén a modul tökéletes segítséget nyújt:

  • Komplex munkaügyi nyilvántartás: Szerződések, kilépési dokumentumok, jelenléti ívek, munkaidő-nyilvántartás és minden, ami a szabályos foglalkoztatáshoz kell. Minden munkavállaló adatai és iratai egy helyen, rendszerezve.
  • Kötelező oktatások nyilvántartása: Munkavédelmi, tűzvédelmi oktatás, digitális biztonsági tréning. Sokan nyűgnek élik meg ezeket, pedig rendkívül fontosak egy biztonságos és hatékony vállalkozáshoz és hiányuk súlyos következményekkel járhat. Ezeket is kötelességünk dokumentálni.
  • Foglalkozási megbetegedések és munkabalesetek nyilvántartása: Az események nyomon követése és azokból eredő feladatok, kötelezettségek átlátható kezelése. Automatikus értesítés teendő esetén.
  • Egyéni védőeszköz és munkaruházat nyilvántartása: Az eszközök és ruházatok munkavállalónkénti kezelése, biztosítva a szükséges védelmet.

Ne engedje, hogy a munkabiztonság és adatkezelés kihívásai megakadályozzák vállalkozásának fejlődését – válassza az MUBI-t, és lépjen a biztonság és hatékonyság új szintjére! Most ingyen kipróbálhatja itt!

Kapcsolódó cikkek

Még mindig tombol a feketemunka az építőiparban
Több mint fél milliárd forintnyi munkaügyi bírságot szabott ki a Foglalkoztatás-felügyeleti és Munkavédelmi Főosztály az év első felében végzett ellenőrzés során. A legfrissebb jelentés szerint feketefoglalkoztatás miatt büntették meg a legtöbb munkáltatót, főként az építőipari szektorban.  
Így építi le a vállalatokat a munkahelyi stressz
A munkahelyeken fellépő pszichoszociális kockázatok súlyos hatással vannak az egyénre és a vállalatokra egyaránt. Ebben a cikkben feltárjuk, hogyan rombolja le a vállalatok teljesítményét és gazdasági stabilitását egyaránt, ha nem veszi elég komolyan a munkavállalói mentális egészségét és jólétét.
Tudta, hogy bizonyos munkaköröknél kötelező a védőoltás?
Újabb magyar Nobel-díj! A MUBI csapata ezúton gratulál Karikó Katalinnak, aki csapatával évtizedeken át dolgozott az mRNS technológián, amit végül a koronavírus elleni védőoltásnál alkalmaztak. Tudta, hogy a védőoltások munkaegészségügyi szempontból is fontosak és vannak munkakörök, ahol kötelezően alkalmaznunk kell őket?
A munkavállalók majdnem felének romlik a mentális egészsége a munkahelyén
Szeptember végén a mentális egészséggel kapcsolatos munkavédelmi konferenciát tartottak Toledoban, ahol több uniós tagország mellett Magyarország is képviselte magát. AZ Országos Munkabiztonsági és Munkaügyi Felügyelőség, az OMMF nemrég közzétett egy tájékoztatót az eseményről, mely aggasztó adatokat mutat.
A WHO szerint a második leggyakoribb halálok az ülőmunka
Az irodai munkakörnyezet, a napi 8 órás ülés és a mozgásszegény hétköznapok mind rossz hatással vannak a gerincünk egészségére. A Gerinc Világnapját minden évben október 16-án ünnepeljük, ennek alkalmából pedig hoztunk néhány jó tanácsot, amivel megóvhatjuk a test támaszának egészségét a munkahelyünkön is.
Munkavédelem az éttermekben - az egyszerű, de életmentő szabályok
Minden évben október 16-án világszerte ünneplik az Étel Világnapját. Ez nem csak az emberek testének táplálékául szolgál, hanem egyúttal gazdasági szektor is, amely sok millió embernek ad munkát. Egy vendéglátóipari egység sok kockázattal járó munkakörnyezetnek tekinthető. A világnap alkalmából érdemes megvizsgálni a munkavédelem szerepét és fontosságát éttermi környezetben.